A motiváció elindít!

Mese következik. Mondhatnám, hogy tündérmese, de nem az, mert két egyszerű férfiról szól, és azok megvalósított, immár ölben dédelgetett álmairól.

Szóval: volt egyszer két férfi. Nem volt egymáshoz semmi közük, az életüket teljesen párhuzamosan élték Erdély különböző városaiban. Annak ellenére, hogy nem ismerték egymást, telis-tele voltak közös jellemzőkkel: imádták a sportot, és bármit megtettek volna annak érdekében, hogy elismert sportemberekké váljanak. Az egyik külföldre ment, hogy minél többet tanulhasson. Ennek viszont az volt az ára, hogy a tanulás mellett dolgoznia is kellett. Sokat és nagyon figyelmesen, mert ahhoz, hogy fejlődhessen, folyamatosan be kellett osztania a napjait. De nem bánta meg, mert ma már elismert triatlonista, egy igazi székelyföldi ironman.

 

A másik pedig születése óta sérültként élte a napjait, ugyanis nem fejlődött ki az egyik lába úgy, ahogyan kellett volna. Mégis gyerekkorától kezdve a biciklizés volt az álma. Ahhoz pedig, hogy profi sportolóvá válhasson, folyamatosan a határait feszegette, az egészségével játszott, de ennek ellenére is sikerült neki, mert mára már elismert paralimpikon.

 

Volt ezeknek a férfiaknak egy tündérkeresztanyjuk, a motiváció. Az kísérte őket végig az útjukon, és segítette, amiben csak tudta. Neki köszönhetően a két székelyföldi, nagy álmokat dédelgető férfi ma is boldogan, fitten, másokat segítve él. Ha nem hiszed, járj a végére! Mármint a cikk végére.

 

Mit gondolsz, mi motivál? Először is az, hogy magadnak bizonyíthasd, hogy igenis többre vagy képes. És azáltal, hogy végigviszed ezt a bizonyítási folyamatot, másokat is motiválni fogsz. Nekünk legalábbis ezt mondta Oláh Attila parakerékpáros. És szerencsénkre, nemcsak mondta, hanem bizonyította is, ugyanis felmutatta azokat az értékeket, amelyeket az önmegvalósítás során a környezetében is létrehoztak: például a Kendu Egyesület, amit a párjával együtt alapítottak. Ennek az alapkoncepciója nemcsak a versenyzés, hanem a sérült emberek segítése is.

 

Ugyancsak jótékony célú projekt volt a Balaton körbekerékpározása Keresztes Zsoltért, melynek köszönhetően sikerült annyi pénzt összegyűjteniük, amivel ki tudták pótolni a robotlábra szükséges összeget, így Keresztes Zsolt megkaphatta a robotlábat. Vagy a bringasuli-projekt, ahol gyerekeket tanítanak arra, hogy miként kell kerékpározni forgalomban. Akadálypályákon gyakoroltatják őket, valamint a forgalmi táblákat is megtanítják nekik.

 

Mondtam én, hogy a tündérkeresztanya, a motiváció, annyira a gondjukat viseli, hogy másokon is sokat és jó szívvel tudnak segíteni.


Itt az idő, hogy kibújj a takaród alól, abbahagyd az általános panaszkodást, előkapard a tündérkeresztanyád a szíved legbelső zugából, és hozzákezdj az életedhez. Mert nemcsak élni, hanem megélni is kell azt.

 

Ugyancsak motiváló Deák Zsombor, profi triatlonista, ironman sporttevékenysége is.  Ő ugyanis egyszerre gyakorolja a nyíltvízi úszást, a kerékpározást és a futást. A legrövidebb versenye is egy óránál több időt vesz igénybe. Ő ezt azzal magyarázta, hogy szereti magát szenvedtetni”

 

Hagyok időt, emészd csak meg ezt a gondolatot, aztán válaszolj csendben a következő kérdésemre: te képes vagy felülkerekedni a komfortzónádon? Kilépni a megszokásból, felhagyni a rutinjaiddal, még akkor is, ha az, amit mindezek helyett választottál, nehéz?

 

Hidd el, ez is sikerülhet, ha van hozzá elegendő motivációd.

 

Lépj ki a komfortzónádból, erőltesd meg magad! Fájni fog, nehéz lesz, sokszor a hátad közepére sem kívánod, mégis megédesíti hosszútávon az életed. A profizmusig vezető út rögös és tele van akadállyal. De nyugi, tündérkeresztanyád, a motiváció minden egyes nap meg fog lepni valamivel, ha elindulsz ezen a fejlődési folyamaton. Deák Zsombort és Oláh Attilát is kismilliószor meglepte. Mára pedig elismertté és példamutatóvá tette őket. Rád is ez vár, ha elindulsz.

 

Bereczki Szilvia Tímea

Kategória: 
Írj velünk!
Kamatoztasd tudásodat, légy elismert szakmai körökben